Al-Manna Ameer

8:00 PG

Ada Apa Dengan Serbuk Al-Manna Ameer?


Detik perkenalan dengan Al-Manna Ameer bermula sebelum puasa tahun lepas. Masa tu saya cari penawar untuk masalah buasir adik saya. Kebetulan dalam bulan puasa ternampak pula iklan di TV Al-Hijrah berkenaan Al-Manna Ameer dan ada slot khas yang disiarkan.

Push Factor

Nak dijadikan cerita.. Setelah habis dua peket, adik saya mula menunjukkan kesan baik. Setelah amalkan minum Al-Manna Ammer ni, lagsung tak sembelit. Memudahkan proses pembuangan dan menyembuhkan luka buasir.

Dari situ saya cuba perkenalkan kepada kawan-kawan di sekolah, secara tak langsung saya mulakan bisnes ni tanpa modal. Alhamdulillah... Rakan-rakan juga menunjukkan kesan yang amat bagus sekali dari segi kesihatan. Al-Manna Ameer ni juga menjadi penawar kepada sakit-sakit kronik lain  seperti buah pinggang, kencing manis, darah tinggi, kolesterol, kegemukan, sakit sendi, gout, gastrik dan lain-lain. Bolehlah rujuk testimoni yang saya lampirkan.

stokis almanna ameer, almanna, gum arabic, gum arabic food, gum arabic almanna ameer, almanna ameer kota bharu, almanna ameer kelantan, almanna arabic malaysia,
Khasiat Serbuk Gum Arabic Al-Manna Ameer


Kandungan serat di dalam serbuk Al-Manna Ameer adalah sangat tinggi. Kajian klinikal membuktikan bahawa kandungan serat 3 sudu serbuk Al-manna Ameer bersamaan dengan 10 mangkuk Oatmeal, 13 biji Carrot, 15 biji Apple, dan 44 biji Prune.

Khasiat Serbuk Al-Manna Ameer


Kajian klinikal telah membuktikan serbuk Al-Manna Ameer baik untuk kesihatan dan digunakan sebagai prebiotik semulajadi. Serbuk Al-manna Ameer boleh diamalkan setiap hari tanpa kesan sampingan untuk menjaga kesihatan atau tambahan kepada rawatan penyakit yang sedia ada.

Berikut Kebaikan Dan Faedah Yang Terdapat Pada Gum Arabic Al-Manna:


 1. Membantu proses penyembuhan pesakit buah pinggang kronik.
 2. Membantu buah pinggang kembali pulih dan berfungsi dengan baik tanpa dialisis.
 3. Membantu tahap penurunan kreatinin dalam darah ke tahap yang lebih baik.
 4. Membantu badan untuk lebih cergas dan bertenaga.
 5. Membantu mengurangkan kesan radikal oksigen bebas.
 6. Membantu meningkatkan paras butyrate dalam serum darah.
 7. Membantu menurunkan tekanan darah yang tinggi (darah tinggi).
 8. Membantu memulihkan selesema dan demam. ( kuat antibodi )
 9. Membantu menurunkan gula dalam darah (kencing manis).
 10. Membantu proses penurunan berat badan dengan mengawal selera pemakanan.
 11. Membantu proses melicinkan wajah bagi penggunaan air larutan gam sebagai mask.
 12. Membantu memulihkan senggugut.
 13. Membantu proses penyembuhan gout.
 14. Membantu menyembuhkan buasir.
 15. Membantu menyembuhkan migrain.
 16. Membantu menyembuhkan kudis.
 17. Membantu untuk lebih mudah bangun pagi.
 18. Membantu masalah sendi dan cepat letih.
 19. Membantu menambahkan susu ibu
 20. Membantu memulihkan asma dan masalah kulit.( EKZEMA )
 21. Membantu memulihkan masalah batu karang.
 22. Membantu memulihkan masalah lutut dan sendi.
 23. Membantu dalam pemulihan kanser.
 24. Membantu memulihkan gejala sembelit.
 25. Membantu memperbaiki sistem imun badan dengan rangsangan sel dendritic.
 26. Membantu serapan unsur mineral yang lebih baik seperti zink, sodium dan calcium.
 27. Membantu menghalang pertumbuhan sel kanser usus dan keradangan.
 28. Membantu mengurangkan paras urea dan menambah nitrogen dalam najis kepada pesakit buah pinggang.
 29. Membantu merawat cirit-birit.
 30. Membantu memulihkan masalah saraf
 31. Membantu pemulihan hiperaktif
 32. Membantu mengurangkan kolesterol
 33. Membantu merawat penyakit berkait saluran gastro usus melibatkan kawasan esofagus, perut, usus kecil, kolon, rektum dan dubur.
 34. Membatu mencuci darah yang menyebabkan kegatalan kulit.

Paparan Menarik Mengenai Gum Arabic Al-Manna


 • Menurut The US Food and Drug Administration (FDA), Gum Arabic al-Manna merupakan serat yang paling selamat.
 • Kenyataan dari Jawatankuasa bersama Pakar Food and Agriculture Organization (FAO) dan World Health Organization (WHO) bahawa Gum Arabic al-Manna adalah bahan makanan tambahan yang sangat selamat.
 • Rakyat Sudan telah mengamalkan pemakanan Gum Arabic al-Manna sejak sekian lama tanpa sukatan dan tidak menghadapi kesan sampingan yang buruk terhadap kesihatan.
 • Gum Arabic al-Manna tidak melalui pencernaan di dalam usus, sebaliknya diperam dalam kolon dan appendiks, lalu menghasilkan asid lemak rantaian pendek short-chain fatty acids yang membawa banyak kebaikan untuk kesihatan dan bertindak sebagai prebiotik. Prebiotik menyalurkan makanan kepada bakteria jenis baik dan berperanan dalam membebaskan sisa najis, toksin dan lemak berlebihan dalam badan. Fungsi prebiotik untuk mengukuhkan sistem pertahanan badan dan melawan bakteria jenis jahat. Prebiotik yang hidup dalam colon dan appendix dapat membantu dalam mengurangkan kandungan kolesterol dalam darah. Ia bertindak sebagai anti agen yang melawan segala bentuk pertumbuhan kanser dam tisu hidup dan anti oksidan yang menjadi perisai daripada keracunan pada hati dan jantung.
 • Keberkesanan Gum Arabic al-Manna menurut laporan American Journal of Clinical Nutrition dapat memberi penyembuhan pesakit buah pinggang yang kronik. Beban yang dialami buah pinggang dapat dikurangkan dengan pengambilan diet rendah protein bersama 50 gram Gum Arabic al-Manna untuk tempoh setiap hari. Hal ini mempunyai kaitan dengan keupayaan perkumuhan nitrogen najis yang lebih besar dan urea serum lebih rendah berbanding pesakit yang hanya memakan diet rendah protein sahaja tanpa pengambilan Gum Arabic al-Manna. Ureamia yang menurun ini dapat meminimakan kekerapan dialisis di samping itu dapat memberi harapan yang lebih baik kepada kualiti hayat bagi pesakit buah pinggang kronik.
 • Kajian telah dibuat oleh Adil Ahmed Ali et. al. (2008) dari Faculty of Medicine, Department of Biochemistry and Nutrition, University of Gezira, Wad Medani, Sudan. Beliau mendapati pengambilan Gum Arabic al-Manna boleh mengurangkan kesan buruk pesakit buah pinggang kronik. Kajian ini telah dilakukan ke atas 36 pesakit buah pinggang kronik (CRF).
 • Kajian yang dibuat oleh Glover et. al. (2009) turut mencadangkan Gum Arabic al-Manna dapat membantu merawat penyakit jantung.
 • Terdapat kajian yang menunjukkan pengambilan Gum Arabic al-Manna sebanyak 15 gram hingga 30 gram selama 30 hari dapat mengurangkan paras kolesterol dalam darah. Keberkesanannya mungkin berbeza bagi sesetengah orang.
 • Kajian terhadap pengguna yang mengambil Gum Arabic al-Manna sebanyak 30 hingga 50 gram sehari dapat mengurangkan lemak dan menurunkan berat badan.
 • Pakar dari Sudan yang berkait dengan penggunaan makanan tambahan Gum Arabic al-Manna Dr. Isam Siddiq, menjelaskan khasiat al-Manna mempunyai unsur prebiotik yang sangat penting untuk bekalan tenaga bagi badan dan membantu prestasi usus.
 • Seorang pakar pediatrik yang melakukan penyelidikan perubatan ke atas Gum Arabic al-Manna Prof. Omaima Mohi-Eddin Sabir berkata, ia terbukti berkesan dalam merawat pelbagai jenis penyakit yang berkaitan usus. Menurut beliau keberkesanannya mungkin berbeza bagi sesetengah orang.
 • Keberkesanan Gum Arabic al-Manna dipercayai berupaya mengurangkan masalah penyakit jantung. Menurut kajian yang dilakukan oleh pensyarah di Kolej Kebangsaan Sudan, Hamid al-Amin kegunaan Gum Arabic al-Manna juga dilakukan untuk pesakit selesema dan cirit-birit. Sambil menambah, Gum Arabic al-Manna juga dapat membantu pesakit kencing manis dengan meningkatkan kecekapan insulin.
 • Terdapat kaedah yang digunakan untuk kegunaan pesakit seperti kencing tidak lawas, sakit saluran kencing dan buasir dengan mengamalkannya secara bancuhan minuman sebanyak 25 gram sebelum tidur malam dan 25 gram sebelum sarapan pagi. Minum Gam Arabic al-Manna 25 gram sebelum tidur juga dikatakan dapat membuang toksin dalam badan dan berupaya menghalang serangan kanser kolon.

Ternyata Gum Arabic Al-Manna mempunyai 1001 rahsia kesihatan untuk diamalkan bagi manusia keseluruhannya. Manfaat yang diperolehi tentunya memberikan hasil yang lebih baik untuk kehidupan seharian. Kajian yang didapati samada dalam bentuk penulisan, journal dan sebagainya membuktikan manfaat Gum Arabic Al-Manna bukan sekadar sesuatu makanan yang terdapat banyak perbahasan mengenainya, bahkan dengan penemuan para pengkaji akhir-akhir ini banyak mengungkap rahsia di sebalik ‘Getah Arab’ yang terdapat pada pohon berduri acacia senegal di tengah-tengah kegersangan padang pasir luas dari sebuah negara terbesar di Afrika, Sudan.

Serbuk Al-Manna Ameer Berbeza Dengan Jenama Lain


Feedback dari customer mengatakan Al-Manna Ameer berbeza dari jenama lain yang pernah mereka guna. InsyaAllah jenama Al-Manna Ameer lebih berkualiti dan tinggi mutunya.

testimoni,stokis almanna ameer, almanna, gum arabic, gum arabic food, gum arabic almanna ameer, almanna ameer kota bharu, almanna ameer kelantan, almanna arabic malaysia,
Testimoni Serbuk Al-Manna Ameer
 

Siapa Boleh Amalkan Al-Manna Ameer?


Soalan ni sering menjadi pertanyaan umum. Sebenarnya
Al-Manna Ameer boleh diamalkan oleh semua golongan. Bermula dari bayi enam bulan sehinggalah golongan tua. Malah ia digalakkan untuk ibu yang menyusukan bayi. Selamat juga diambil oleh ibu mengandung.

Kesan Sampingan

Serbuk Al-Manna Ameer tiada kesan sampingan. Selamat digunakan memandangkan ia 100% semulajadi tanpa bahan pengawet. Walau bagaimanapun sesetengah orang mungkin berasa kembung perut pada peringkat awal penggunaan atau mengalami kegatalan atau kemerahan akibat alahan.
Al-Manna Ameer bukanlah pengganti ubat. Teruskan ubat doktor dengan menjarakkan masa lebih kurang 1 jam sebelum atau selepas makan ubat.

Bagaimana Untuk Mendapatkan Gum Arabic Al-Manna?


Anda boleh menghubungi kami melalui SMS atau WhatsApp di 014-507 5708 (Nurul Huda) untuk mendapatkan maklumat dan panduan berkenaan Serbuk Al-Manna Ameer (RM30/150gram) semenanjung (RM35) sabah/ sarawak Penghantaran produk Gum Arabic Al-Manna Ameer/ Getah Arab/ Gam Arab/ Akasia/ Acacia melalui Pos Laju Malaysia dan kami juga membuat penghantaran sendiri (COD) ke destinasi anda bagi kawasan Kota Bharu dan sekitarnya.

You Might Also Like

0 ulasan

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Instagram