Manor Beach Resort - A Touch of Tropical Paradise

3:02 PTG

Family Fun Day 2016 Meriah

gum arabic almanna ameer, family hun day 2016, manor beach resort, gum arabic food, inspirasihuda
Manor Beach Resort, Besut Terengganu
Kemeriahan masih lagi terasa dengan pelbagai aktiviti dan gelagat yang terlukis pada setiap karektor peserta program Family Fun Day 2016 di Manor Beach Resort, Besut Terengganu. Sebelum bertolak sempat membancuh serbuk prebiotik semula jadi Gum Arabic Al-Manna Ameer ke dalam segelas air kosong untuk mendapatkan tenaga dan kesegaran di sepanjang perjalanan ke Tanjung Demong, Kuala Besut Terengganu. 

Gum Arabic Al-Manna Ameer Di Tropical Paradise


Seni reka binaan Manor Beach Resort berkonsep tropika dan gabungan elemen binaan ini mencerminkan konsep Terengganu dan Melaka. Hiasan di tempat rehat yang dinamakan sebagai Tropical Paradise sungguh unik. Peluang ini dimanfaatkan untuk membuat photo shoot untuk produk makanan kesihatan Gum Arabic Al-Manna Ameer +Gum Arabic Food 

Tempat rehat yang didirikan di tengah-tengah Manor Beach Resort ini dikelilingi pohon bunga dan tropika yang menjadi aset penting bagi kelangsungan alam semula jadi. Di bawah Tropical Paradise ini terdapat kolam yang mempunyai ikan sebagai mesej perkongsian hidupan semula jadi saling memerlukan antara satu sama lain.

Tempat duduk dan meja yang begitu santai sesuai untuk anda berehat dan mencari ilham jika anda seorang yang memerlukan idea dalam menyiapkan sesuatu tugasan, Tropical Paradise mungkin dapat memberi anda jawapan.

Ilham yang saya dapat sebaik saja menjejakkan kaki ke taman tropika ini ialah untuk menjadikan Gum Arabic Al-Manna Ameer sebahagian daripada kemurnian alam semula jadi yang direalisasikan melalui Tropical Paradise.

Pakej Penginapan Di Manor Beach Resort


Manor Beach Resort menyediakan pakej penginapan menarik dan sesuai untuk semua aktiviti samada berbentuk rasmi atau santai. Dilengkapi dengan kemudahan tempat acara program seperti Dewan Sri Perdana Hajjah Kalsom, kolam renang, tempat permainan kanak-kanak, tempat parkir kenderaan depan bilik, dewan makan, bilik penginapan standard dan chalet.

Senarai pakej penginapan di Manor Beach Resort seperti berikut.
 • Chalet
 • Queen Bed Dormitory
 • 6-Bed Dormitory
 • Triple Deluxe
 • Twin Deluxe
 • King Deluxe
 • Honeymoon Suite
Selain itu terdapat juga pakej Island Hooping yang memudahkan anda untuk bersiar-siar ke Pulau Perhentian. Pulau Perhentian sangat popular di kalangan pengunjung dan sentiasa menerima tetamu asing dari pelbagai negara. Manor Beach Resort antara tempat pilihan pelancong untuk singgah bermalam sebelum ke Pulau Perhentian.

Pakej Hidangan Makanan Di Warisanku D'Manor

Menyediakan kemudahan dewan makan dalam dan luar yang pasti menarik untuk anda. Jenis hidangan yang disediakan seperti berikut.
 1. Ala carte
 2. Sarapan harian pagi
 3. Hidangan tempatan dan barat 
Waktu operasi bermula 8.00 pagi hingga 10.30 malam setiap hari. Serbuk Gum Arabic Al-Manna Ameer sentiasa dibawa bersama samada ke resort, kawasan air terjun dan sebagainya.

warisanku d'manor, manor beach Resort, stokis almanna ameer, almanna, gum arabic, gum arabic food, gum arabic almanna ameer, almanna ameer kota bharu, almanna ameer kelantan, almanna arabic malaysia,
Warisanku D'Manor

Dewan Bankuet Moden


Dewan ini disediakan untuk kegunaan semua jenis acara seperti berikut.
 1. Majlis perkahwinan
 2. Majlis makan malam
 3. Majlis penganugerahan
 4. Majlis makan tengahari
 5. Majlis persaraan
 6. Majlis forum / seminar / team bulding
 7. Majlis hari lahir

Manor Beach Resort Adalah Penginapan Yang Perlu Anda Kunjungi
Setelah mengadakan acara Family Fun Day 2016 di Manor Beach Resort, Besut Terengganu. Rata-rata peserta berpuas hati dengan pakej yang disediakan di sini. Bagi anda yang ingin mencuba kelainan di sebuah perkampungan yang agak 'terasing' dari perkampungan lain, anda boleh membuat tempahan di talian +6096950290.
Terdapat banyak lagi Keistimewaan Penginapan Manor Beach Resort yang boleh anda selidiki sebelum membuat tempahan pada nombor yang tertera di atas.
Bagaimana Untuk Mendapatkan Gum Arabic Al-Manna Ameer?


Anda boleh menghubungi kami melalui SMS atau WhatsApp di 014-507 5708 (Nurul Huda) untuk mendapatkan maklumat dan panduan berkenaan Serbuk Al-Manna Ameer (RM30/150gram) semenanjung (RM35) sabah/ sarawak Penghantaran produk Gum Arabic Al-Manna Ameer/ Getah Arab/ Gam Arab/ Akasia/ Acacia melalui Pos Laju Malaysia dan kami juga membuat penghantaran sendiri (COD) ke destinasi anda bagi kawasan Kota Bharu dan sekitarnya.
https://gumarabicalmanna.wordpress.com/

You Might Also Like

1 ulasan

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Instagram