Sumber Prebiotik

1:28 PTG

Apa Itu Prebiotik?


Pagi ini Huda nak share sikit apa itu prebiotik. Prebiotik ini terdapat dalam sayur-sayuran seperti brokoli dan juga buah-buahan. Prebiotik yang paling tinggi khasiat antaranya yang terdapat pada gum arabic. Apa itu Gum Arabic al-Manna? Ianya telah dijelaskan pada artikel terdahulu.

Prebiotik sangat penting untuk kesihatan terutamanya melibatkan kesihatan usus dan bakteria baik yang berfungsi melakukan operasi dengan baik. Kebanyakan rakyat malaysia amat kurang mengambilnya terutama kanak-kanak.


restoran, nasi air hidang, stokis almanna ameer, almanna, gum arabic, gum arabic food, gum arabic almanna ameer, almanna ameer kota bharu, almanna ameer kelantan, almanna arabic malaysia,
Gum Arabic Al-Manna Ameer di Restoran Nasi Air Hidang Kota Bharu

Kita Perlukan Prebiotik


Prebiotik adalah makanan yang tidak dapat dicerna usus, berfungsi sebagai suplemen untuk  pertumbuhan dan perkembangan  mikroorganisme baik dalam sistem pencernaan. Perkongsian tentang manfaat prebiotik turut dimuatkan dalam google page +Gum Arabic Food

Prebiotik adalah serat terlarut yang berfungsi secara selektif menstimulasi pertumbuhan bakteri baik dalam usus besar.  Salah satunya adalah bifidobacteria.
 

Manfaat Prebiotik

  1. Memberikan manfaat yang sangat penting untuk meningkatkan kesihatan saluran cerna. 
  2. Meningkatkan kemampuan penyerapan mineral secara optimal oleh tubuh. 
  3. Membantu menjaga daya tahan tubuh. 
  4. Meningkatkan keseimbangan bakteria dalam usus. 
  5. Mengelakkan penyakit kronik 
  6. Mengeluarkan toksin dari badan

Sayang Badan Kita


Kalau kita terlalu ikutkan selera perut kita,badan kita lah yang binasa kan??

Tapi takkanlah nak "ikat perut" tengok makanan yang sedap2 depan mata kita nie..Haisyyy...tak tahanlaaa..hihihi

Tak salah kalau kita ikutkan selera tapi jangan lupa ambil sekali " PENAWARNYA "

Jadi..dengan adanya Serbuk Al-manna Ameer, InsyaAllah,kita semua mampu mengambil prebiotik semulajadi ni setiap hari dan mencukupkan keperluannya untuk usus sihat.

Bila Usus sihat,badan cergas..Gejala sembelit,buasir dan simpton2 mendapat penyakit kronik juga dapat dielakkan. InsyaAllah.


Bagaimana Untuk Mendapatkan Gum Arabic Al-Manna Ameer?

Anda boleh menghubungi kami melalui SMS atau WhatsApp di 014-507 5708 (Nurul Huda) untuk mendapatkan maklumat dan panduan berkenaan Serbuk Al-Manna Ameer (RM30/150gram) semenanjung (RM35) sabah/ sarawak Penghantaran produk Gum Arabic Al-Manna Ameer/ Getah Arab/ Gam Arab/ Akasia/ Acacia melalui Pos Laju Malaysia dan kami juga membuat penghantaran sendiri (COD) ke destinasi anda bagi kawasan Kota Bharu dan sekitarnya.
stokis almanna ameer, almanna, gum arabic, gum arabic food, gum arabic almanna ameer, almanna ameer kota bharu, almanna ameer kelantan, almanna arabic malaysia,
 

You Might Also Like

0 ulasan

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Instagram