Gum Arabic Al-Manna Ameer Di Brunei Darussalam

11:35 PG

Gum Arabic Al-Manna Ameer Di Bandar Seri Begawan Brunei Darussalam


 
ejen gum arabic, almanna, gum arabic, gum arabic food, gum arabic bandar seri begawan, gum arabic brunei, gum arabic brunei darussalam, acacia senegal, prebiotik, sudan, getah arab,
Ejen Gum Arabic Al-Manna Ameer Bandar Seri Begawan Brunei Darussalam


Gum Arabic Al-Manna Ameer Brunei Darussalam kini giat melebarkan sayap pengaruhnya di negara berdaulat tersebut. Prebiotik semula jadi getah arab Sudan ini mula mendapat tempat di hati penduduk Asia Tenggara khususnya di pantai utara pulau Kalimantan yang menempatkan Borneo. Wilayah Brunei hanya dipisahkan oleh dua bahagian negeri dari Malaysia Timur iaitu Sarawak. Wilayah lain terus menyentuh garis pantai Laut Cina Selatan menjadikan Bandar Seri Begawan dikenali seluruh dunia.

Ejen Gum Arabic Al-Manna Ameer bagi Bandar Seri Begawan negara Brunei Darussalam,  Nurul Hamizah Haji Md Tahir membawa langkah harapan untuk rakyat negara Islam Brunei dengan memperkenalkan serbuk getah arab Sudan sebagai alternatif makanan kesihatan yang tinggi kalsium atau lebih dikenali sebagai gula mentah prebiotik semula jadi.

Facebook Ejen Gum Arabic Al-Manna Ameer Di Bandar Seri Begawan Brunei Darussalam


Gum Arabic Al-Manna Ameer  boleh didapati di negara Brunei Darussalam melalui ejen utama kami di Bandar Seri Begawan - Nurul Hamizah Haji Md Tahir. Pengguna media sosial seperti Facebook dan Instagram di Brunei Darussalam dapat memanfaatkan kemudahan internet ini untuk bertanya maklumat, berkongsi pandangan dan mendapatkan produk serbuk getah arab Gum Arabic Al-Manna Ameer melalui Nurul Hamizah di Facebook Nurul Hmt's dan Instagram NURUL HMTS atau boleh dihubungi melalui talian dan WhatsApp +673 892 0121.

Gum Arabic Al-Manna Ameer adalah ketulan gula mentah atau getah pokok Akasia dari kategori Acacia Senegal. Ia diproses menjadi serbuk lebih halus untuk memudahkan penyediaan pengguna berbanding bentuk yang asal (ketulan) yang mengambil masa agak lama untuk hancur apabila direndam dalam air. 

Di negara Sudan, tanaman Acacia Senegal dikenali sebagai Hashab. Tardapat satu lagi keluarga tanaman akasia dari kategori Acacia Senyal yang dikenali sebagai Talha. Namun, prebiotik semula jadi Gum Arabic Al-Manna Ameer adalah dari gred terbaik iaitu getah arab jenis Acacia Senegal.

Gum Arabic Al-Manna Ameer datang dari sumber semula jadi. Ketulan getah pokok akasia yang telah membeku atau mengeras dikumpul untuk proses pembersihan dan perubahan ke bentuk serbuk yang lebih halus. Gula mentah yang diproses ini tanpa menggunakan bahan pengawet dan 100% asli serta halal untuk digunakan sebagai makanan kesihatan.

Serbuk Gum Arabic Al-Manna Ameer diproses dengan lebih halus dan memudahkan bancuhan ke dalam segelas air kosong dengan hanya mengambil masa selama tujuh saat untuk larut secara keseluruhan tanpa meninggalkan saki-baki mendapan di bahagian bawah gelas atau bekas minuman sebagaimana yang terdapat pada sesetengah produk lain.

Gum Arabic menurut kajian pakar pemakanan dan saintis Eropah dan Timur Tengah mempunyai kandungan serat mineral, kalsium dan sumber prebiotik paling tinggi berbanding buah-buahan lain. Bukan sesuatu yang mengejutkan jika nagara dunia sentiasa membuat permintaan tinggi terhadap Gum Arabic untuk kegunaan tertentu seperti produk makanan, suplemen, ubat-ubatan dan bahan campuran lain. Gum Arabic Al-Manna Ameer adalah bahan semula jadi yang hanya diproses ke bentuk serbuk halus.

Warga Brunei Darussalam tentunya telah mendapat maklumat berkaitan Gum Arabic Al-Manna Ameer melalui media sosial yang kini semakin mendapat perhatian di Bandar Seri Begawan yang kaya dengan sejarah dan ketamadunan tersendiri bermula 1363 hingga kini. 

Beberapa perkara yang kebiasaannya didedahkan oleh stokis dan ejen Gum Arabic Arabic Al-Manna Ameer adalah seperti berikut:


  1. Kajian klinikal
  2. Panduan penggunaan
  3. Cara pengambilan
  4. Tiada kesan sampingan
  5. Bukan pengganti ubat
  6. Testimoni
  7. Maklumat untuk dihubungi

Penghantaran Gum Arabic Al-Manna Ameer Ke Bandar Seri Begawan Brunei Darussalam


Nurul Hamizah Haji Md Tahir juga menyediakan khidmat penghantaran produk Gum Arabic Al-Manna melalui khidmat pos dan juga membuat penghantaran sendiri (COD) ke destinasi anda bagi kawasan Bandar Seri Begawan Brunei Darussalam.

You Might Also Like

0 ulasan

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Instagram