Testimoni Gum Arabic Al-Manna Ameer : Gejala Jaundis (Kekuningan) Bayi Baru Lahir

8:00 PG

Kekuningan Bayi Turun Selepas Ibu Minum Gum Arabic Al-Manna Ameer


 
testimoni, gum arabic, gum acacia, almanna, almanna ameer, bayi, kekuningan, jaundis, gum arabic food, inspirasuhuda,
Testimoni Gum Arabic Al-Manna Ameer


Gum Arabic Al-Manna Ameer dimanfaatkan sebaik mungkin sebagai ikhtiar mengurangkan gejala jaundis (kekuningan) yang dialami seorang bayi baru lahir. Gejala jaundis sering terjadi kepada bayi baru lahir dan mengambil masa sekitar sebulan selepas kelahiran.

Kesan Lebih Baik Selepas Minum Gum Arabic Al-Manna Ameer


Gejala jaundis yang dihadapi bayi baru lahir memerlukan penjagaan dan rawatan tertentu. Hal ini memerlukan kecekalan si ibu untuk membuat persediaan dari sudut pemakanan semasa berpantang. Gum Arabic Al-Manna Ameer kaya dengan kalsium. Ia bukan ubat tradisional atau herba. Getah arab ini boleh digunakan sebagai ikhtiar dalam membantu mengurangkan gejala kekuningan bayi baru lahir.

Sudah tentu ibu yang tabah akan menempuh saat berulang-alik ke hospital atau klinik kesihatan bayi dibantu dengan sokongan suami untuk mendapat pemantauan, nasihat dan  perkembangan gejala jaundis yang berlaku pada bayi. Serbuk Gum Arabic Al-Manna Ameer telah dimanfaatkan oleh jiran seorang pengguna prebiotik semula jadi ini yang dikenali sebagai Ieda Iesya.

Ieda Iesya mendapat tahu jirannya telah melahirkan seorang bayi dan menghadapi gejala jaundis. Berulang-alik ke hospital dalam tempoh berpantang sememangnya menyukarkan lagi pergerakan si ibu jika gejala kekuningan bayi masih berterusan dan meningkat. Gum Arabic Al-Manna Ameer adalah inisiatif Ieda Iesya selepas melihat jirannya masih berterusan berulang-alik ke hospital.

Ieda Iesya telah memberikan satu paket Gum Arabic Al-Manna Ameer kepada jirannya untuk digunakan sebagai minuman harian (dibancuh dengan air kosong). Selepas beberapa hari jirannya minum serbuk getah arab Sudan ini, bacaan 200 lebih umol/L pada bayinya mula turun kepada 100 lebih umol/L.

Gum Arabic Al-Manna Ameer adalah gula mentah dari pokok acacia senegal dari negara Sudan. Gam arab ini 100% asli tanpa menggunakan bahan pengawet atau sebarang bahan lain. Ketulan getah arab ini hanya diproses menjadi serbuk yang lebih halus untuk memudahkan penyediaan kepada pengguna. Gum Arabci Al-Manna Ameer boleh dimanfaatkan oleh semua golongan termasuk ibu mengandung dan ibu yang baru melahirkan bayi walaupun dalam tempoh berpantang apatah lagi sebagai ikhtiar dalam mengurangkan gejala jaundis yang dihadapi bayi baru lahir.

"Baru-baru ini jiran sebelah rumah bersalin dan bayi mengalami gejala jaundis (kekuningan) sampai 300 umol/L. Sebulan lebih asyik berulang-alik ke hospital dalam tempoh berpantang. Pelbagai usaha dilakukan untuk menurunkan kadar kekuningan pada bayi. Akhirnya saya beri satu paket Gum Arabic Al-Manna Ameer untuk dijadikan minuman harian. Alhamdulillah dengan izin Allah selepas beberapa hari saja kekuningan pada bayi turun daripada bacaan 200 lebih kepada 100 lebih". - Testimoni jiran Ieda Iesya pengguna Gum Arabic Al-Mannna Ameer.

Bagaimana Untuk Mendapatkan Gum Arabic Al-Manna?


Anda boleh menghubungi kami melalui SMS atau WhatsApp di 014-507 5708 (Nurul Huda) untuk mendapatkan maklumat dan panduan berkenaan Serbuk Al-Manna Gum Arabic (RM30/150gram). Penghantaran produk Gum Arabic Al-Manna/ Getah Arab/ Gam Arab/ Akasia/ Acacia melalui Pos Laju Malaysia dan kami juga membuat penghantaran sendiri (COD) ke destinasi anda bagi kawasan Kota Bharu dan sekitarnya. 

gum arabic food, gum arabic almanna, almanna ameer, stokis almanna ameer kota bharu,

You Might Also Like

0 ulasan

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Instagram